"Μύρης, Αλεξάνδρεια του 340 μ.Χ."- Performance για χορεύτρια butoh και σόλο κοντραμπάσο

Συντελεστές:

Marianela Leon(χορός)

Γιώργος Κοκκινάρης (κοντραμπάσο)

 

Περιγραφή:

Από τα κορυφάια ιστορικοφανές ποιήματα του Κ. Π. Καβάφη (1920) με βαθειά αντιχριστιανικά χαρακτηριστικά. Σπαραχτικά και με έντονη θλίψη περιγράφεται το νεκρικό κρεβάτι ενός πνευματικού ανθρώπου σε ταραγμένες εποχές που προσπαθούν ακόμα μετά τον θάνατό του να του αφαιρέσουν τις αξίες και τα πιστεύω του. Ο ποιητής εύστοχα θέτει ερωτήματα μπροστά στον θάνατο αγαπημένων προσώπων: πόσο καλά ξέραμε τα πρόσωπα που αγαπήσαμε; Πόσο σίγουροι είμαστε ότι ξέρουμε τον ίδιο τον εαυτό μας την ώρα που μας αφήνει η ζωή;

 

Η σύμπραξη της χορεύτριας butoh Marianela Leon και του μουσικού Γιώργου Κοκκινάρη προσπαθεί να αποτυπώσει τα ερωτήματα του ανθρώπινου ψυχισμού που εύστοχα ο Κ Π Καβάφης καταγράφει. Αναπόλυση των αναμνήσεων, κρίση και αμφισβήτηση της συνειδητότητας, αποδοχή της μοίρας και του μακάβριου τέλους της.

Οι δύο συντελεστές μετά την πρόσφατη συμπράξη τους (Μάιος 2018) παρουσίαζουν μία performance βασισμένο στον αυτοσχεδιασμό και την διαρκή επικοινωνία και συνήπαρξη χορού και μουσικής.

Βιογραφικά συντελεστών:

Η Marianela León είναι χορεύτρια Butoh και εικαστικός. Επιχειρεί να μοιράζεται την προσέγγιση της Moeno Wakamatsu και του Masaki Iwana, ενώ από το 2011 δουλεύει και με την Monica Valenciano, σε ένα ευρύτερο πλαίσιο του χορού Butoh. Έχει κάνει παραστάσεις σε πολλά φεστιβάλ, θέατρα, καλλιτεχνικές γκαλερί και εξωτερικούς χώρους στην Ισπανία, τη Γαλλία, την Αγγλία, τη Γερμανία, την Ιταλία, την Ελλάδα, την Ελβετία, το Λουξεμβούργο, την Ουρουγουάη, τη Ρωσία, το Ισραήλ και την Ιαπωνία.

O Γιώργος Κοκκινάρης σπουδάζει κλασικό κοντραμπάσο (σόλο & ορχήστρα). Σκοπός του να εξερευνήσεις τις ηχητικές δυνατότητες του κοντραμπάσου σε συνδυασμό με λόγο, υποκριτική, κίνηση και άλλες μορφές τέχνης. Συνεργάζεται με άλλους μουσικούς από την σκηνή της free jazz/avante garde και του ελεύθερου αυτοσχεδιασμού δίνοντας παραστάσεις στην Αθήνα. Συμμετέχει σε σχήματα duo, trio μαζί με χορευτές, ηθοποιούς, ποιητές και ζωγράφους. Το Ιούνιο του 2018 κυκλοφόρησε το πρώτο προσωπικό του άλμπουμ "Touch - 8 improvised stories for Solo Double Bass".

Εκτιμώμενη Διάρκεια:

45min

 

Ημερομηνία: 30 Σεπτεμβριου 2018

Ώρα Έναρξης: 20:30

Είσοδος: 10 ευρώ / 5ευρώ Φοιτητικό 

 

Beton7 | Πύδνας 7, Βοτανικός-Αθήνα 11855 (σταθμός μετρό Κεραμεικός)

τηλ.: + 30 210 7512625 | www.beton7.com - Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.  

 

Αρχική  |  Επικοινωνία  |  Beton7ArtRadio  |  Copyright © 2015. All Rights Reserved.

Κατηγορίες

Το Beton7

Το BΕΤΟΝ7 είναι Κέντρο
Τέχνης και Πολιτισμού.


Διαθέτει αίθουσα τέχνης,
χώρο παραστάσεων και καφέ,
στην περιοχή Βοτανικός
και στοχεύει να παρουσιάσει
πολιτιστικά γεγονότα (θεατρικές
παραστάσεις, συναυλίες,
παραστάσεις χορού, εκθέσεις,
προβολές, σεμινάρια) και προσωπικότητες
από την ελληνική και διεθνή
καλλιτεχνική κοινότητα.

Επικοινωνία

Πύδνας 7
Αθήνα
Βοτανικός
11855

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
210 751 2625