Athens Photo Festival 2018

Satellite Programme

 

 

Εγκαίνια 25 Ιουνίου 2018 | 20.30

 

INFERNAL

 

 

The Infernal Machine

 

 

Τι είναι η κόλαση; Πώς αντιδρούμε όταν ερχόμαστε αντιμέτωποι με μια επικείμενη καταστροφή, την οποία δεν μπορούμε να αποφύγουμε; Σε ένα κόσμο που κυβερνάται από μηχανές, όπλα και πληροφορίες, οι απειλές είναι πολλαπλές. Το Infernal Machine είναι ένα συλλογικό project δέκα δημιουργών από την 280 Α, μια ένωση καλλιτεχνών με έδρα τη Βιέννη, και αναφέρεται στα δύο σημασιολογικά πεδία του τίτλου: τη βόμβα που κατασκευάστηκε για να δολοφονήσει τον Ναπολέοντα Βοναπάρτη και το θεατρικό έργο του Ζαν Κοκτό, που βασίζεται στον αρχαίο ελληνικό μύθο του Οιδίποδα. Τα έργα που προέκυψαν δημιουργούν ένα πλούσιο μωσαϊκό από ευρέως διαδεδομένα σενάρια βίας, θλίψης και αναμονής στον ατέρμονα κύκλο της ιστορίας. Τα μοτίβα που επαναλαμβάνονται στην έκθεση είναι οι πόλεμοι του παρελθόντος και του παρόντος, και η αυτοεκπληρούμενη προφητεία της μελλοντικής διαμάχης, που δεν είναι απαραίτητα γεωπολιτική, αλλά κάτι που θα κριθεί μεταξύ ανθρώπινης και μη-ανθρώπινης ζωής. Τι μας καθορίζει τελικά; Μια αέναη μάχη ανάμεσα στις αναμνήσεις, τη σωματικότητα και την πάντα παρούσα εικονική πραγματικότητα.   

 

INFO

 

The Infernal Machine

 

280A: Michaela Putz (AT), Christiane Peschek (AT), Isidora Krstic (AT), Philipp Pess (AT), Linn Phyllis Seeger (DE), Sasha Kurmaz (UK), Magdalena Zoledz (PL/UK), Tiago Casanova (PT), Νικόλας Βεντουράκης, Απόστολος Ζερδεβάς

 

Εγκαίνια: Δευτέρα 25 Ιουνίου, 20:30

Διάρκεια: 25 Ιουνίου – 15 Ιουλίου 

 

 

Beton7

Πύδνας 7, Βοτανικός-Αθήνα 1855 (σταθμός μετρό Κεραμεικός), τηλ.: + 30 210 7512625

www.beton7.com - Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Περισσότερες πληροφορίες

 

 

Αρχική  |  Επικοινωνία  |  Beton7ArtRadio  |  Copyright © 2015. All Rights Reserved.

Κατηγορίες

Το Beton7

Το BΕΤΟΝ7 είναι Κέντρο
Τέχνης και Πολιτισμού.


Διαθέτει αίθουσα τέχνης,
χώρο παραστάσεων και καφέ,
στην περιοχή Βοτανικός
και στοχεύει να παρουσιάσει
πολιτιστικά γεγονότα (θεατρικές
παραστάσεις, συναυλίες,
παραστάσεις χορού, εκθέσεις,
προβολές, σεμινάρια) και προσωπικότητες
από την ελληνική και διεθνή
καλλιτεχνική κοινότητα.

Επικοινωνία

Πύδνας 7
Αθήνα
Βοτανικός
11855

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
210 751 2625