de(s)générations

“Μια συνάντηση-συζήτηση με το γαλλικό περιοδικό de(s)générations”

Σάββατο 8 Ιουλίου 2017, 20.30 

 

 

COUV-DESG-poster

 

Συζητητές: Philippe ROUX, Gaelle Vicherd. 

Συντονιστής: Δημοσθένης ΑΓΡΑΦΙΩΤΗΣ

 

Το περιοδικό de(s)générations που εκδίδεται στη Γαλλία προσκαλεί διανοούμενους, ποιητές, καλλιτέχνες, φιλοσόφους να συνεισφέρουν στο να ανοιχτούν νέες προοπτικές, να τροφοδοτηθούν συλλογικές δράσεις και αναλύσεις για να μορφοποιηθούν ,εντέλει, επικράτειες του εφικτού σε μια εποχή που μας θέλει αποθαρρυμένους. 

Το περιοδικό έρχεται στο Beton7 να συζητήσει με τους Έλληνες ομολόγους και  φίλους και για τις στρατηγικές πάλης και για τις ζωντανές δυνάμεις, ικανές να αντιμετωπίσουν τη βία των σύγχρονων καταστάσεων. 

Το περιοδικό de(s)générations αποτελεί έναν ανοιχτό μέτωπο στα τελευταία τριάντα χρόνια συντηρητικού μουδιάσματος. Αυτό το μέτωπο δεν διεκδικεί μια νομιμότητα, είναι καθαυτό μια λογική. Ως περιοδικό συμβάλλουμε ώστε αυτός ο ορίζοντας να επιζήσει, με το να θέτουμε ερωτήσεις στο πολιτικό, στο ποιητικό, στο αισθητικό επίπεδο και στις νεοτερικές τους διαστάσεις. Προσφεύγουμε, επίσης, εκεί που υπάρχουν τριβές, αμφισημίες και χάσματα. Με την ελπίδα να αποσπάσουμε, πέρα από τον κυνισμό και το μηδενισμό της περιόδου- που μας θέλει θλιμμένους, τις δυνάμεις που θα επιτρέψουν την ουσιαστική  δράση μας. 

Το περιοδικό υπάρχει εδώ και 13 χρόνια και τώρα ετοιμάζεται το no 28.

Εδώ θα βρείτε τα βιογραφικά των συντακτών Philippe Roux (Διευθυντής της έκδοσης) και Gaelle Vicherd (μέλος της συντακτικής επιτροπής) - συζητητών στην αθηναϊκή συνάντηση.

 

Αρχική  |  Επικοινωνία  |  Beton7ArtRadio  |  Copyright © 2015. All Rights Reserved.

Κατηγορίες

Το Beton7

Το BΕΤΟΝ7 είναι Κέντρο
Τέχνης και Πολιτισμού.


Διαθέτει αίθουσα τέχνης,
χώρο παραστάσεων και καφέ,
στην περιοχή Βοτανικός
και στοχεύει να παρουσιάσει
πολιτιστικά γεγονότα (θεατρικές
παραστάσεις, συναυλίες,
παραστάσεις χορού, εκθέσεις,
προβολές, σεμινάρια) και προσωπικότητες
από την ελληνική και διεθνή
καλλιτεχνική κοινότητα.

Επικοινωνία

Πύδνας 7
Αθήνα
Βοτανικός
11855

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
210 751 2625